Bezár

i love SUZUKI

Bezár
Biztonság

Az AllGrip számára nincs rögös út

Szívesen felfedeznéd Magyarország legrázósabb útszakaszait, de az autót inkább megkímélnéd tőlük? Íme néhány meredek utca, izgalmas útszakasz, és kanyargós passzus, amiről talán még te sem hallottál, a négykerék-meghajtású Suzukid viszont pontosan ilyen kihívásokra született.

A Suzuki AllGrip technológia remek támaszt nyújt a szélsőségesebb vezetési körülmények között: könnyen veszi a havas, sáros vagy homokos utak megpróbáltatásait, de ezen felül a meredek és kanyargós útszakaszokon is elemében érezheti magát vele minden vezető. Cikkünkben összeszedtünk 5 olyan hazai autós helyszínt, ami hiába meredek, tekervényes, vagy rögös, sosem fog kifogni az AllGrippel felszerelt Suzukikon.

Budapest, Villám utca

A Villám utca Budapesten, a II. kerületben található, szerény 30%-os lejtőjén télen és nyáron is bármikor gond nélkül átgurulhatsz az AllGrip segítségével. A Lock üzemmódnak köszönhetően nem kell tartani az elindulás nehézségeitől sem, hiszen ez a funkció hóban, sárban vagy homokban is lehetővé teszi az autó kiszabadulását.Balatonfüred - Keszthely

Nem újdonság, hogy a Balaton-felvidék tökéletes terep az autózáshoz, különösen Balatonfüred és Keszthely között, ahol minden településen ragyogó kilátás, panoráma és nyugalom vár. Persze ott vannak az AllGrip Sport üzemmódjára tervezett kanyargós (és néha kicsit húzós) utak is, amin olyan dinamikusan lehet gyorsulni és hasítani, hogy azt mindenkinek érdemes kipróbálni!3.Mártély - Mindszent

Ez az út kicsit kakukktojás a listában, hiszen a Tisza árnyékában, a töltés mellett haladó Mártély-Mindszent szakaszon mindössze egyetlen egy kis domb töri meg az Alföld síkságát. Ettől függetlenül itt is jó szolgálatot fog tenni az AllGrip: az Auto üzemmód az ehhez hasonló normál út- és vezetési viszonyok között optimalizálja az üzemanyag-fogyasztást. Ha aztán mégis felkerekedne az alföldi szél, és kihordaná a port az útra, kapcsoljunk Snow üzemmódba, így biztosan megmarad az autó tapadása és stabilitása is.


4.Budapest, Ágnes út - Rácz Aladár út

A XII. kerület Ágnes utcájáról télen szép panoráma nyílik a városra, havas lejtőjét a Lock funkcióval vehetjük be legkönnyebben. Meredekségét viszont nyáron is érdemes tesztelni, hiszen friss levegő, zöld lombkoronák, és madárcsicsergés várja a felkészült Suzuki tulajdonosokat. A környéken sok másik meredek utca is található, például a Rácz Aladár út, ami nem csak göröngyös, de sokszor poros és sáros is, a helyi „legenda" szerint ráadásul sokáig a térképeken sem volt rajta, ugyanis csak egy környékbeli ház építése miatt húzták fel… ide mindenesetre a Snow üzemmódot ajánljuk!

Ágnes út:


Rácz Aladár út:


5. Dobogókői út

Auto üzemmód: normál útviszonyok, tökéletes fogyasztás. Sport üzemmód: kanyargós út, dinamikus haladás. Akinek tetszik ez a minta, mindenképp kiránduljon el a Dobogókői útra, mert itt biztosan hasznát fogja venni ezeknek az AllGrip funkcióknak. Az egyenletes útszakaszokat hirtelen váltják a kanyargós utak, így ezen a tájon nem csak a környezet, de a vezetés is sok izgalmat rejt.