Bezár

i love SUZUKI

Bezár
Biztonság

Szezonális átvizsgálás: hogyan csináljuk jól?

A kocsi rendszeres átvizsgálása elkerülhetetlen, de mi az, amire tényleg oda kell figyelni? Mivel tehetünk igazán jót az autónknak, és miért jobb, ha mindezt szakemberre bízzuk? Cikkünkben ezekre a kérdésekre keressük a válaszokat.

Miért érdemes?

Az évszakokkal együtt folyamatosan változó út- és látási viszonyok mellett kulcsfontosságú az autónk rendszeres ellenőrzése. Legyen szó bármelyik szezonról, a fékek, a különböző alkatrészek, az akkumulátor, és a lámpák állapota folyamatosan változik, cserélődik, ezért rendszeres monitorozásra és ellenőrzésre szorulnak. Ugyanígy a gumiabroncsok nyomása és profilmélysége, a ventilátor és a hűtési rendszer csövei, a motorolaj, illetve az ablakmosó folyadék is elsődleges kontrollt igényel. Ahhoz, hogy hosszú évekig meg tudd őrizni az autód újszerű állapotát, fontos, hogy megfelelő szakemberre bízd az átvizsgálást. Ez természetesen akkor is igaz, ha már nem teljesen új autót használsz. Egy pár éves kocsinál sokkal könnyebb megelőzni a bajt, mint kezelni. Akárhogy vigyázol rá, a kopóalkatrészeket időközönként muszáj ellenőrizni, arról nem is beszélve, hogy rendszeres olajcserével és átvizsgálással megsokszorozhatod a kocsid élettartamát...Közeleg a tél.

A biztonságos vezetés érdekében, télen fokozottan figyelnünk kell az utakon, és arra is, hogy megtaláljuk a számunkra legmegfelelőbb szervízt, hiszen ilyenkor rengeteg külső tényező befolyásolhatja az utazást. Télen megváltoznak a látási viszonyok, gyakrabban előfordulnak nedves, vagy akár lefagyott útfelületek, illetve a különböző alkatrészek is nagyobb terhelésnek vannak kitéve, mint az év többi részében. Ez szintén fokozhatja a balesetveszély kockázatát. Ezek elkerülésére nyújt megoldást az alapos és profi átvizsgálás, amit érdemes időben, már ősszel elvégeztetni.A Suzuki 10 pontos átvizsgálása:

A Suzuki márkaszervizeiben dolgozó szakemberek 10 pontos átvizsgálási rendszer szerint ellenőrzik az autókat, így szezontól függetlenül, külön kontroll alá vetik a motorolaj, fék-, hűtő-, és ablakmosó folyadék szinteket, a gumiabroncsokat: a keréktárcsákat, a profilmélységet, a guminyomást, az ablakmosó berendezés helyes működését, a külső- és belső világítást, a jelzőrendszereket, a kéziféket, az ablaktörlő lapátok állapotát, az autó karosszériáját: vannak-e látható sérülések, szivárgások, az akkumulátor teljesítményét és állapotát és a fékeket: a féktárcsát illetve a fékbetétet. Ha Suzukis vagy, mindezt szeptember 17. és október 31. között akár díjmentesen is elérheted országszerte, a márkaszervízekben. A részletekért látogass el az atvizsgalas.mysuzuki.hu-ra!