Jótállással a zsebünkben sokkal nyugodtabbak lehetünk, pláne, amikor a kedvenc autónkról van szó. Cikkünkben összeszedtük, hogy mit érdemes tudni a Suzuki garanciáiról.

" />
Bezár

i love SUZUKI

Bezár
Biztonság

Garancia kisokos: ezeket érdemes tudni a Suzuki jótállásairól

Jótállással a zsebünkben sokkal nyugodtabbak lehetünk, pláne, amikor a kedvenc autónkról van szó. Cikkünkben összeszedtük, hogy mit érdemes tudni a Suzuki garanciáiról.

Miért hasznos a garancia? Még a leggyakorlottabb és leglelkiismeretesebb, rendszeresen szervízbe járó autóvezetőkkel is előfordulhat, hogy a kocsijuk bizonyos alkotóelemei különböző meghibásodások miatt felmondják a szolgálatot. Ezek az esetek nem kímélik az autót: ilyenkor jön képbe a garancia, amivel rengeteg pénzt, időt, és felesleges energiát spórolhatunk.

Garancia = jótállás.

A garancia a jogi szaknyelvben jótállást jelent, amit hibás teljesítés esetén érvényesíthetünk. Hibás a termék – jelen esetben az autó – akkor, ha a jogszabályban vagy a szerződésben foglalt jellemzőknek a vásárláskor vagy a jótállás időtartama alatt nem felel meg, így tehát a rejtett hiba is idetartozik. A fogyasztó ilyenkor választhat csere vagy javítás között, de természetesen ez elsősorban a garancia feltételeitől függ. A gyártó vagy forgalmazó csak akkor utasíthatja el a jótállási igényt, ha bizonyítani tudja, hogy a meghibásodás rendellenes használatból ered.

Garancia Suzuki módra

A Suzukinál 3 különböző garancia ajánlat érhető el, attól függően, hogy milyen modellünk van, mikor vásároltuk, vagy, hogy, mikor és hol szervizeltük az autót.

A BoosterJet Pro, minden BoosterJet motorral szerelt Vitara és S-Cross modellre adható, és kiterjed a motor, illetve a turbó alkotóelemeire, köztük többek között a szívócsőre, a hengerblokkra, a hengerfejtömítésre, az olajhűtőre stb. Ezen felül a váltó és az automata sebváltó részegységeire, és az ezekhez kapcsoló alkatrészekre, anyagokra, tömítésekre, illetve vezetékekre is érvényes. A garancia időtartama 36+84 hónap vagy 200.000 km.


A kiterjesztett garancia a motor és a váltó mellett, a kuplungra, a differenciálműre, az erőátviteli tengelyekre, a kormányzásra, a fékekre, az üzemanyagrendszerre, a hűtőrendszerre, az elektromos berendezésekre, a klímára, a kipufogó rendszerre, és a biztonsági rendszerekre is kiterjed. Ez a jótállási csomag a Magyar Suzuki Zrt. magyarországi partnerei által értékesített, illetve szervizelt Suzuki kocsira adható (mindegyik modellre), az időtartama pedig 12/24 hónap vagy 150.000 km. A garancia kezdete a gyártói garanciát követő első nap.

A Szervízgaranciával a hivatalos márkaszervizek lehetőséget kapnak, hogy a garanciaprogramba bevonják az idősebb autókat is, amelyek a Suzuki átvizsgálási kampánya során kötelező szervizre jelentkeznek. A jótállás szerviztől-szervizig érvényes, így a futamidő is 12 hónap vagy 15.000 km, és a Suzuki átvizsgálási kampánya során szervizelt Suzuki személyautóra adható. A garancia terjedelme és felhasználása azonos a Suzuki kiterjesztett garancia tartalmával. A Suzuki összes garanciája az EU, Svájc, és Norvégia területén érvényes.