Bezár

i love SUZUKI

Bezár
Életmód

Mit vegyél fel (vagy le), ha vezetsz?

Ha szeretsz vezetni, és hosszabb távokra is szoktál menni, akkor jól tudod, hogy nem mindegy, mit veszel fel, mielőtt a kormánykerék mögé ülsz. Nem árt betartani néhány szabályt, hogy kényelmesen és biztonságosan utazhass.

Nyáron nemcsak azért jó vezetni, mert ha kellemes az idő, akkor lehúzott ablaknál élvezheted a táj illatát, hanem azért is, mert elég csak felvenni egy kényelmes pólót, egy farmert és a kedvenc sportcipőd, hogy jól érezd magad a kormány mögött. De télen, amikor már az utcára is úgy mész ki, mintha sarkköri expedícióra indulnál, már nehezebb kérdés, hogy mit vegyél fel a vezetéshez.Ha olyan hideg van, hogy nagykabátot kell venni, és a sapka, meg a sál sem maradhat otthon, akkor persze ezekben fogsz beülni az autóba, de jó tudnod, hogy vezetni már nem ajánlott bennük. A kötött kesztyűben nem tudod olyan biztosan fogni a kormányt, és csúszhat is, a télikabátban pedig nem tudsz olyan gyors mozdulatokat tenni, ami mondjuk egy vészhelyzet elkerüléséhez szükséges. A cipőd is érdemes úgy megválasztani, hogy szabadon tudjon mozogni benne a lábad, ne akadjon be a csizma, bakancs vagy hótaposó a pedálokba, mert az komoly veszélyt idézhet elő. Ha lehet, akkor magas sarkú helyett inkább lapos talpú, lekerekített sarkú cipőben vezess, ha sokat kell menned.

Jó tanács, hogy próbáld meg gyorsan felfűteni az autót, és néhány perc múlva egy biztonságos helyen állj félre, hogy levehesd a téli ruhadarabokat, meglátod, hogy sokkal kényelmesebb lesz így a vezetés. Az ülésfűtés, ami a legtöbb Suzuki alapfelszereltsége, nagyszerű szolgálatot tesz ilyenkor, hiszen amikor még hideg az autó, akkor is nagyban javítja a hőérzeted.