Bezár

i love SUZUKI

Bezár
Életmód

5 dolog, amit imádni lehet a Suzukikban

Sok mindenben különböznek a legújabb Suzukik, a fürge Swift, a fiatalos Vitara és a magabiztos S-Cross, de annál több a közös vonás bennük. Mondunk öt olyan dolgot, amit mindegyikben megtalálsz, és amit nagyon lehet szeretni bennük.

BoosterJet
Érdemes megjegyezned a nevét, mert a BoosterJet a Suzuki legújabb nagy dobása. A japán gyártó nem elégedett meg a szokásos megoldásokkal, és saját turbós motorokat fejlesztett a legújabb típusai számára. A Swiftet a 112 lóerős 1.0 BoosterJet, a Vitarát a 140 lóerős 1.4 BoosterJet hajthatja, az S-Cross esetében pedig mindkét motor közül választhatsz. Csak tenni kell velük egy kört, hogy dinamikájukkal és fogyasztásukkal azonnal meggyőzzenek.

AllGrip
Régóta kisautóiról és terepjáróiról ismert a Suzuki, és a márka legújabb típusai ezen a téren jobbak, mint valaha. A Vitara és az S-Cross a manapság legkeresettebb szabadidő-autók és crossoverek kategóriájában indul, ezért magától értetődő, hogy kapcsolható AllGrip Select összkerékhajtással is rendelhető, és talán nem tudtad, de az Ignis mellett már a Swift is elérhető az automatikusan kapcsolódó AllGrip Auto négykerék-hajtással.Infotainment
Sokáig a rádió, aztán a CD volt a divat, manapság már leginkább USB-ről vagy Bluetooth kapcsolattal hallgatunk zenét, és a legújabb Suzukik ebben is partnerek. A 7 colos érintőképernyős rendszerre könnyű csatlakozni, az okostelefonokkal együtt pedig még többre képes az autó. Android Auto és Apple CarPlay segítségével a mobilod funkcióit is használhatod a képernyőn, akár a saját megszokott navigációdat is, mint a Google Maps és a Waze.

Adaptív tempomat
Ha vezettél már tempomattal szerelt autót, akkor tudod, hogy milyen kényelmes dolog, amikor csak beállítasz egy sebességet, és onnantól nem kell nyomnod a gázt, tartani fogja helyetted az autó. A forgalom változatossága miatt ez a tempomat csak gyér forgalomban használható, de nem így az új Suzukikban, amiket a legmodernebb adaptív tempomattal szereltek fel. A kívánt tempót tartja, de ha kell, automatikusan fékez és gyorsít a rendszer, így veszi fel a forgalom ritmusát.

Asszisztensek
A modern autók biztonsága már messze többről szól, mint a merev utascella és a megfelelő számú légzsák. Mostanra kötelező lett nemcsak a blokkolásgátló, hanem a menetstabilizáló is, és ezen kívül számtalan asszisztens segít a Suzukikkal kényelmesen és biztonságosan autózni. Ilyen például a vészfékrendszer, ami kamera, lézer és radar segítségével érzékeli az akadályt, és önállóan is vészfékez, vagy akár a sávelhagyásra figyelmeztető asszisztens is.