Bezár

i love SUZUKI

Bezár
Életmód

VITARA TÖRTÉNELEM - HAZAI KIADÁS

Bár a Vitara magyarországi gyártása csak 2015-ben kezdődött, ennyi idő alatt is rengeteg izgalmas dolog történt a modell körül. Vegyük sorra a legemlékezetesebb momentumokat: következik a Vitara történelem folytatása, ezúttal hazai kiadásban.

2014
Megtörténik a bejelentés, miszerint a következő év elejétől a Swift és S-Cross mellett a Vitarát is Esztergomban fogják gyártani. A közlemény szerint az új Vitarát a Magyar Suzuki nemcsak Európába, hanem több új piacra is szállítani fogja. Az export célterületeinek száma már a gyártás előtt meghaladja a hetvenet.

2015
Március 5-én kezdetét veszi a Vitara sorozatgyártása az esztergomi Suzuki gyárban. Az ünnepélyes eseményen maga Osama Suzuki is részt vett. Az új Vitara híre egyértelműen lázba hozta a Suzuki rajongóit, az előrendelések szó szerint megrohamozták a márkakereskedéseket.2016
Alig egy évvel azután, hogy megkezdődött a Vitara gyártása, máris a hazai eladási listák élére került. 2016-ban Magyarország legnépszerűbb autója hivatalosan is a Vitara. A sikerhez az is hozzájárult, hogy ebben az évben forgalomba került az új, BoosterJet turbómotorral ellátott változat. A vásárlók mellett a kritikusok is a legjobb ár-érték arányú SUV-ként hivatkoznak a modellre.

2017
Az előző év sikereit felülmúlva, a Magyar Suzuki Zrt. 2017-ben 15161 új autót értékesített Magyarországon, ezzel a piac 13,04 százalékát szerezte meg. Az eladásokat ebben az évben is a Vitara vezette, összesen 8 786 darab új modellt adtak el hazánkban. Az elismerés minden szinten egyöntetű: 2017 őszén a Vitara a Playboy “Az év autója” különdíját is haza vihette.

2018
A legutóbbi “ráncfelvarrás” után, 2018 őszén végre a magyar utakat is birtokba vehetik majd a megújult Vitarák. A modellen történt változtatásokat egyelőre még nem leplezte le a cég, a szakértők találgatásai viszont egybehangzóan a szívót leváltó BoosterJet turbómotort jövendőlték meg markáns újításként.