Bezár

i love SUZUKI

Bezár
Életmód

Még nagyobb élmény lett a Swift Sport

A Swift generációváltásával az izgalmas Sport kivitel is teljesen megújult. Sorra vesszük, melyek azok a tulajdonságai, amelyektől még nagyobb élményt nyújt a Suzuki sportmodellje.

Már generációk óta megszoktuk, hogy a Swift kínálatának csúcsa a Sport kivitel, ami izmosabb motorjával, feszesebb futóművével és élénk irányíthatóságával hódítja meg a vezetés szerelmeseit. Miután teljesen új generáció váltotta le a Swiftet, nem maradt el a Sport bemutatásával sem a Suzuki, lássuk hát, miben nyújt újat a modell.

A formája még vagányabb
A Swift Sport eddig is nagyon feltűnő volt, de az új modell még dögösebb lett, főleg a bevezetéskor mutatott élénk sárga színben. Sokat hozzáadnak a vagány külsőhöz a 17 colos könnyűfém kerekek, és a típus jellegzetessége, a kétoldalt kivezetett hangsúlyos kipufogóvég, amit szénszálas mintájú betét foglal magába. A nagy hűtőnyílásával és légterelő szárnyával olyan harcias a Swift Sport kiállása, mint amilyen gyors tud lenni.

Stabilabb, mégis könnyebb
A Suzukinál pedig jól tudják, hogy a gyorsaság nem csak a teljesítményen múlik, hanem a minél csekélyebb tömegen is. A japán mérnökök minden új Suzukit merevebbre, mégis könnyebbre terveztek az elődjénél, és ez alól a Swift Sport sem kivétel. Az új padlólemezre épülő modell 80 kilogrammal könnyebb az elődjénél, menetre készen csupán 975 kilogrammot nyom, ami kiváló értéknek számít a kategóriájában.Boosterjettel még lendületesebb
A fürgeségéhez persze hozzájárul az új motor is, amivel a korábbi generációkban használt, 125, majd 136 lóerős, 1,6 literes szívómotort váltja le a Suzuki. A Vitara S-ből ismerős 1,4 literes, négyhengeres Boosterjet itt 140 lóerőre képes, de még érdekesebb a 230 Nm nyomatéka, ami 80-nal több az elődénél, és a hatfokozatú kézi váltóval együtt valósággal repíti a könnyű Suzukit. 8,1 másodperc alatt gyorsul százra, a végsebessége pedig eléri a 210 km/órát.

Biztonságosabb és kényelmesebb
A turbós motorral pedig nemcsak lendületesebb, hanem kifinomultabb lett a Swift Sport, amivel hosszabb távra is elindulhatsz, a menetzaja és a fogyasztása is szerényebb lesz. A Suzuki pedig ellátta minden kényelmi és biztonsági extrával, ami csak elérhető, így automatikus vészfékezővel, fáradtságfigyelővel, sávtartóval, adaptív tempomattal és automata távfényszóró-kapcsolással. Mindez azt jelenti, hogy ha eddig szeretted a Swift Sportot, akkor ezentúl imádni fogod.