Bezár

i love SUZUKI

Bezár
Életmód

Így készíts szuper képeket a Suzukidról!

Nem kell profi fotósnak lenned ahhoz, hogy látványos képeket készíts a kedvencedről, elég annyi, hogy megfogadsz néhány tanácsot, és máris más fényben mutathatod meg a barátaidnak és a világnak a Suzukidat.

Csak előveszed a mobilod, és elkattintasz egy képet: egyszerűen hangzik, de ha próbáltál már igazán jó képet készíteni az autódról, akkor tudhatod, hogy sokkal nehezebb, mint elsőre gondoltad volna. Pedig nem kell fényképésznek lenned ahhoz, hogy profi hatású képeid legyenek az autódról, elég lesz, ha megfogadod a következő tanácsokat.

Fotózhatsz akár okostelefonnal, akár tükörreflexes fényképezőgéppel, a lényeg az, hogy ismerd a géped. Nem a technikán múlik, milyen lesz a kép, hanem azon, hogy mit hozol ki belőle. Bátran kísérletezz a beállításokkal, és ismerd ki a különféle üzemmódokat, hogy a legjobbat használhasd akkor, amikor meglátod, hogy éppen tökéletesek a fények az autódon.

Fontos a fény, amiből a sok vagy a kevés is lehet jó. Nem biztos, hogy ragyogó napsütésben a legjobb fényképezni, napkeltekor és naplementekor tudod elcsípni a legjobb fényeket, és a haragos felhőkkel a háttérben is különleges lehet egy kép. Ha kevés a tapasztalatod, akkor ne fotózz a napfénnyel szemben, de ha tudod, mit csinálsz, akkor ellenfényben még különlegesebbet alkothatsz.


Számít a helyszín, mert legyen bármilyen mutatós az autód, nem fog jól kinézni egy leharcolt környéken. Tartsd nyitva a szemed, bármerre is jársz, mert nem tudhatod, hol találsz lélegzetelállító tájat vagy hangulatos hátteret az autódhoz. Igyekezz úgy komponálni a képet, hogy ne legyen benne villanypózna vagy szemetes kuka, mert az csak elrontja a látványt.

Ha már a komponálásnál tartunk, ne elégedj meg azzal, hogy odaállsz az autód elé, és kattintasz, mert így olyan képeid lesznek, mintha csak egy használtautó-hirdetéshez készülnének. A legjobb képekhez lépj távolabb az autódtól, lásd egészében a képet, és a szokásosnál lentebbről, a fényszórók magasságából fotózz, úgy lesznek a legjobb arányai az autódnak.

Mondanunk sem kell, hogy az autód legyen tiszta, kivételt ez alól csak az jelenthet, ha éppen a legnagyobb sárfürdőben örökítenéd meg a terepjáródat. Sportosabb hatást érhetsz el, ha a kerekeket úgy fordítod, hogy többet láss a felniből (és ne a gumiból), és még jobban néz majd ki a kép, ha a helyzetjelző fényeket is felkapcsolod (de a fényszóró már kiégetheti a képet).


Még egy tipp a végére: a mobillal ne zoomolj, mert szinte kivétel nélkül rosszabb minőségű kép lesz az eredménye, és a filtereket se vidd túlzásba, mert attól csak mesterkélt lesz a képed. Egy kis gyakorlással és ezeknek a tanácsoknak a megfogadásával minden eddiginél jobb fotókat alkothatsz a kedvenc Suzukidról, amiket büszkén oszthatsz majd meg a többiekkel.