Bezár

i love SUZUKI

Bezár
Utazás

5 klassz autós úticél egynapos kalandokhoz

A téli hónapokban is szebbnél szebb belföldi helyeken kalandozhatsz, akár egy délutáni sétáról, akár egy egész hétvégés kirándulásról legyen szó. Összegyűjtöttünk 5 szuper utazós helyszínt, és hozzá a leghasznosabb autós tippeket és információkat.

Narnia-kilátó

A Fogaskerekű Művész úti megállójától alig pár perc sétára Narniára emlékeztető körülmények között találhatjuk magunkat: a Svábhegy felett húzódó hegyoldalon havas ösvények, hangulatos utcai világítás és fagyos fenyőágak várják a kirándulókat. Itt található a Széchenyi-kilátó, ami ideális helyszín hétvégi, vagy hétköznap esti sétákhoz. Ha elegendő hó esik, a kilátó alatti mini dombokon szánkózni és hógolyózni is lehet, vagy csak a havas fenyőfák árnyékában szemlélni, milyen is a főváros felülről. Kutyásoknak és családosoknak kötelező!

TIPP:
- A Széchenyi-kilátóhoz meredek, kanyargós utak vezetnek, ami fokozott figyelmet igényel. - A lejtmenetvezérlővel felszerelt Suzuki modelleknek biztosan nem lesz akadály.Séta Dobogókőn

Dobogókő a Pilis szívében, a Duna–Ipoly Nemzeti park területén található, és igazi klasszikus a kirándulók számára. A jól kiépített útvonalakon rejtélyes ösvények és hatalmas fenyőfák között tehetünk hosszú, mozgalmas sétákat. Dobogókő a Visegrádi-hegység legmagasabb csúcsa, ezért a kilátókból csodás panoráma nyílik a havas tájra, amit szikrázó napsütésben a legjobb megcsodálni. A hegyvidéki környezet az aktív pihenés legideálisabb helyszíne, úgyhogy bakancsokat fel, indulás!

INFÓ:
- Budapestről kocsival Dobogokő: táv: 39,4 km, idő: kb 49 perc - Dobogókőröl túra a Rám-szakadékhoz: táv: 13,5 km, szintemelkedés: 655 m, idő: 5 óraBudapesti libegés

A libegőzés az egyik legjobb szombati vagy vasárnapi program télen is, hiszen a fagyos hegyvidék csodás látvány nyújt a drótkötélpálya utazóinak. A két állomás közötti szintkülönbség 262 méter, ezt a távolságot 12 perc alatt teszi meg a felvonó. A János-hegyen lángos, tea és séta a kilátóhoz a lokális alapvetés, az alsó, Zugligeti állomástól pedig a néhány perc gyaloglásra lévő, frissen felújított, egykori lóvasút-végállomás meglátogatása lehet a plusz program.

INFÓ:
- A Libegő alsó megállójához a Zugligeti úton lehet eljutni, ahol parkolóhelyek várják a látogatókat. - A felső végállomás Normafáig megközelíthető, onnan 800 méteres erdei sétával érhető el a felvonó.Téli Bükk

A téli Bükk önmagában is megér egy kirándulást, és ha már arra jártok, ne hagyjátok ki a híres várrom környékét sem. A Dédesi vár a 13. században épült, a mai, erősen romos állapota pedig télen a legizgalmasabb. A rom a Bükk-vidék északi részén, a Bükki Nemzeti Park területén található. Délutáni programnak a bükki füvesember gyógynövényeinek és teáinak felkutatását, vagy egy miskolctapolcai barlang fürdőzést ajánlunk.

TIPP:
- Bükki Nemzeti Parkból kocsival a miskolctapolcai Barlangfürdő: táv: 31,8 km, idő: kb 49 perc - Havas, jeges időben hólánc nélkül ne induljunk el. 
Síelés a Kékestetőn

A Mátra nyáron is szép, síelés nélkül is élvezetes, de egy téli csúszás a Kékestetőn kihagyhatatlan. A hegy 1014 méteres csúcsáról indul hazánk leghosszabb lesiklópályája, ami családoknak, kezdőknek és haladóknak is tökéletes terep. A mondást, miszerint „nincs síelés gasztronómia nélkül”, Kékestetőn igazán komolyan veszik, a síelés után megéhező vendégeket a Kékesi Vendégház, a Tető Étterem, a TV Torony Kilátó és a He-Do Bár is szívélyesen fogadja.

TIPP:
-Budapestről kocsival Kékestető (az M3-as autópályán): táv: 96,9 km, idő: kb 1 óra 25 perc - A Suzuki Vitara AllGrip 4x4 technológia Snow funkciója havas utakon is segít a sofőrnek: növeli az autó tapadását és stabilitását, a Mátrában ez jól jöhet.