Bezár

i love SUZUKI

Bezár
Utazás

Barangolás Európában: irány Ausztria!

A Suzuki Indulj el! sorozat legfrissebb része – számos hazai helyszín után – Ausztriába is ellátogat. Cikkünkben, az epizód útvonala alapján bemutatjuk, hogy hova érdemes ellátogatni, milyen társasággal a legjobb utazni, és, hogy melyik útvonal a legmegfelelőbb, ha egy rövid külföldi látogatásra vágyunk. Sőt, az adott helyszínekhez még programokat, és érdekes látnivalókat is ajánlunk!

Bár Magyarországon rengeteg izgalmas és titkos felfedezni való helyszín rejlik, nem szabad megfeledkeznünk a környező országaink szépségéről sem. Az Indulj el! legújabb filmje összehozta a kettőt, és főszereplőjével – egy fehér Ignis-szel – Budapestről, Kőszeg és Sopron érintésével utazik el az ausztriai Krems an der Donau-ba. Ez a város a wachaui kultúrtáj egyik legszebb helyszíne, amit a Duna mentén fekvő várak, dombok, és dús erdők, szinte az összes kanyarban elkísérnek minket. A szomszédos országaink szerencsére egyáltalán nincsenek messze, így már egészen rövid idő alatt, minimális üzemanyag fogyasztással is eljuthatunk gyönyörű városokba és falvakba.

Amit érdemes megnézned Krems an der Donau-ban:

Karikaturmuseum
Karikatúramúzeum állandó, és időszakos kiállításokkal.


Steiner Tor
A város ismert és népszerű, barokk stílusú temploma.

Kőszeg:
Kőszeg múltja jelentős szerepet töltött be Magyarország és Ausztria történelmében, ma pedig – kedvező fekvése, és izgalmas látnivalói miatt – Vas megye egyik legkedveltebb turisztikai célpontja. Legismertebb nevezetességei az óvárosi körzetben találhatók: a Jurisics tér, a Városháza, és a Jurisics vár.


Sopron:
Sopron a műemlékek terén Magyarország második leggazdagabb települése, számos látnivalója közül érdemes kiemelni a belváros barokk stílusú épületeit, a város főterét, a Tűztornyot, és a Kecske-templomot. Ezen kívül, a város a popkultúrában is élen jár, hiszen itt rendezik meg minden év júniusában az ország egyik legnépszerűbb zenei eseményét, a Volt Fesztivált, már 1993 óta.


Az Indulj el! ausztriai útvonala:

Társaság és útravaló:
Kanyarodjunk rá Ausztriára a wachaui térség természeti és urbanisztikai szempontból is tökéletes úti cél, így akár a családunkkal (gyerekekkel és kutyával), akár a baráti társaságunkkal jól érezhetjük magunkat. A városi séták és kalandok után, jól esik a zöldben is lenni kicsit, ezért a túrabakancsok és a kényelmes ruhák mellett, egy-két pokrócot, egy kockás terítőt, illetve pár finomságot is ajánlott bedobni a kocsi csomagtartójába, hiszen sosem lehet tudni, mikor találunk rá a legklasszabb piknik helyszínére.


Autóval Ausztriában:
Pihenőhelyeket és benzinkutakat végig találhatunk az útvonalon, itthon és az osztrák szakaszon is. A közúti közlekedés szabályai, és a közlekedési jelzőtáblák megegyeznek Magyarországéval, amire viszont érdemes figyelni, hogy Ausztriában minden autópálya és gyorsforgalmi útvonal díjköteles. A véralkoholszint felső határa Ausztriában 0,5 ezrelék, így egy pohár lager még belefér a sofőrnek is, ha ez nincs hatással a reflexeire. Csak óvatosan!

Árak:
A magyar árakhoz képest kicsit magasabb összegekkel érdemes számolni, az éttermek, a belépőjegyek, és a parkolás is drágább, mint itthon, de szerencsére még így is sok ingyenes program vár a látogatókra: a templomok és várak látogatása a legtöbb esetben díjmentes, ha pedig boltban vásárolunk, és magunknak főzünk, az étkezés sem kerül sokba.

Időtartam:
Baráti társaságoknak legalább 2 éjjelt ajánlunk, 1 nap a városban, 1 nap a természetben, méghozzá ebben a felállásban: nappal turisztikai programok és sportolás, éjszaka pedig laktató vacsora és borozás. Családoknak szintén 2-3 éjszakát érdemes eltölteni Krems an der Donau-ban és környékén, így biztosan jut idő a látványosságokra és az aktív pihenésre is.

Távolságok, idő, kilométer:
Budapest - Kőszeg: 238 km, 2 óra 34 perc
Kőszeg - Wachau: 208 km, 2 óra 6 perc
Wachau - Sopron: 164 km, 1 óra 44 perc
Sopron - Budapest: 213 km, 2 óra 29 perc


Fogyasztás:
Suzuki Ignis: 4.6 l/100 km