Ősszel eljött a kirándulások ideje, és nemcsak gyalog érdemes nekivágni az erdőknek, hanem az autódat is érdemes megjáratnod, ha egy kis kanyargásra vágysz. Mutatjuk a legjobb belföldi úti célokat, ahová a vezetés öröméért is elindulhatsz.

 

" />
Bezár

i love SUZUKI

Bezár
Utazás

Szerpentinek belföldön, ahová érdemes elmenned

Ősszel eljött a kirándulások ideje, és nemcsak gyalog érdemes nekivágni az erdőknek, hanem az autódat is érdemes megjáratnod, ha egy kis kanyargásra vágysz. Mutatjuk a legjobb belföldi úti célokat, ahová a vezetés öröméért is elindulhatsz.

 

Az autózás sokunknak nemcsak arról szól, hogy eljussunk A-ból B-be, hanem időnként a vezetés élménye miatt is úton vagyunk. Persze nem minden út olyan izgalmas, hogy érdemes rajta csupán kedvtelésből autózni, ezért elmondunk néhány tippet, hová indulj el egy kis kanyargásra Magyarországon belül.

Budapesthez a legközelebbi ilyen hely a Visegrádi-hegységben található, mindjárt kettő is. Dobogókő neve neked is ismerős lehet, a 700 méter magasan fekvő helység kedvelt kirándulóhely, és az ide vezető út is elég érdekes ahhoz, hogy elindulj érte. Pomázról kanyarodj Esztergom felé, és ha már ott jársz, visszafelé egy másik, hasonlóan kacskaringós utat is kipróbálhatsz: a Dunakanyarban, Visegrád előtt, Lepencénél fordulj jobbra, Szentendre felé. Az út minősége nem mindenhol a legjobb, de a dobogókői részen kiválóra felújított szakasszal is találkozhatsz.Miskolc környéke tele van érdekes útvonalakkal, nem véletlen, hogy ezeket rendre beválasztják az itt rendezett rali szakaszai közé. A kastélyszállóval, függőkerttel, csónakázó tóval, libegővel, kisvasúttal és pisztrángossal Lillafüred önmagában megér egy kirándulást, pedig a hely a szerpentinek miatt is érdekes. Bükkszentlászló és Bükkszentkereszt között az erdőben kanyarog az a keskeny út, ami autóversenypálya is szokott lenni, Hollóstetőtől Répáshután át Felsőtárkányig pedig olyan technikás úton autózhatsz, ami egészen kimerítő is tud lenni.

Kékestető felé nemcsak azért érdemes elindulnod, mert az ország legmagasabb pontja, ahová kanyargós út vezet fel, hanem azért is, mert a közelében húzódik a 24-es főút, az egyik legjobb szerpentin az országban. Gyöngyös felől Sástónál kezdődik az érdekes része, de a parádi kastély és a galyatetői elágazás közt igazán izgalmas, a hegyi autóversenyekre is használt szakaszt ugyanis példásan felújították, ezért nem kell a kátyúk miatt aggódnod, itt aztán próbára teheted saját magad és az autód képességeit, persze a szabályos kereteken belül.Pécs környékére is érdemes elindulnod, ha a legjobb utakat keresed, a fél évszázados múltra visszatekintő Mecsek-rali hagyományos szakaszai jobbnál jobb részeket ígérnek. A legendás autóversenyző bajnok Ranga Lászlóról nevezték el azt az utat, amit a navigációba beírhatsz, itt a remeteréti elágazásnál akár Orfű, akár Árpádtető felé veszed az irányt, nem fogod megbánni. Az út minősége sajnos mára nem a legjobb, de reméljük, hogy hamarosan felújítják, így együtt élvezheted majd a kanyargást a Suzukiddal.